19.6.09

Ma pean Sambat tantsida saama!

Käisin eile Singer Vingeri ja Tanel Padari ühistuuril “Noored on hukas”. The Sun on avanud internetis tuuripäeviku, kust saate toimuval silma peal hoida.

Tuuripäevik asub siin:
Noored on hukas tuur 2009

2007. aastal tähistas Singer Vinger Õllesummeril oma 50 (või 60ndat, ma ei mäleta enam) juubelit ja sellel kontserdil astus üles ka Tanel Padar & The Sun, kostümeerituna hardivolmeriteks.

Kusjuures nii hästi kostümeerituna, et pärast kontserti küsisid mõned Õllesummeri korraldajatest minu käest, kes oli see bänd, kes tegi lugu “Ma pean Sambat tantsida saama”.

Ütleme nii, et pakkumisi oli erinevaid:)

Sellest esinemisest ripub YouTube'is ka video üleval – panen siia üles.



Ühistuurid on hea mõte, eriti kui esinejad on eri põlvkondade lemmikud. Rohkem publikut ja publikul ka huvitav – vaadata, mida “vanad” kuulavad või siis “noored” kuulavad.

Igatahes, Tanel Padar & The Sun on kahtlematult üks väheseid Eesti esinejaid, kelle peale võib alati kindel olla. Kes teevad oma asja ausalt ja hästi, nii nagu peab. Ja vaadates seda, kui palju inimesi oli kontserdil – mul on väga hea meel, et rasked ajad neid ei suuda peatada ega pidurdada.

The Sun on Õllesummeril tänavu koguni kahe kontserdi veduriks.

Esimene neist läheb lavale reedel, 10. juulil – tegemist on Gunnar Grapsi tribuutkontserdiga, mille seaded on teinud Tomi Rahula The Sun'ist ja Ülo Krigul ning saatebändi põhiliikmed on ansambli The Sun liikmed.

Gunnar Graps oli Eesti üks andekamaid trummareid ning kontserdi lõpp kulmineerub The Suni, Metsatöllu, Terminaatori ja Smilersi trummarite ühise esinemisega. See tõotab tulla vägev värk, mida ei maksa maha magada.

Teiseks aga laupäevaõhtune Tanel Padar & The Sun'i enda kontsert. Kui eelmisel aastal toimus nende esinemine alapealkirja all “Laupäeva öösel vastu esmaspäeva”, siis seekordne kontsert kannab nimetust “Läbi öö” - ja tulemuse nimel higistab enam kui 100 inimest.

Kusjuures higistavad asja eest: nende eelmise aasta kontsert oli üldse kõige parem kontsert, mida ma Õllesummeri 15 aastase ajaloo jooksul olen näinud ning ühtlasi ka esimene kord, kui lubasin endale luksust vaadata ühte esinemist algusest lõpuni ja olin hiljem emotsioonidest nii sõnatu kui töövõimetu.

Eestis on palju lauljaid, kes oskavad ilusasti laulda. Ja mitu muusikut, kes oskavad kenasti pilli mängida. Tanel Padar & The Sun on aga nagu loodusjõud, mis mõtleb iga kord välja midagi huvitavat.

Igatahes, leidsin netist ka video, kus Tanel Padar & The Sun esineb Õllesummeri pealaval 2005. aastal. Vaadake siis ja meenutage möödunud aegu. Noorus on nimelt hukas juba mitu head aastat ja The Sun'il on paras ajalugu seljataga.

See teeb tuju heaks.