20.11.09

Usaldusväärsed uuringuandmed: 40% kehast katmata jätta on parim

17. novembri Delfi Forte avaldas uudise, mille kohaselt uus teadusuurimus näitab, et meesterahvaste ahvatlemiseks peaksid naised kandma riideid, mis jätavad 40 protsenti ihust paljaks.

“Õhtukostüümi valikul on naisi juba ammu kimbutanud dilemma: kuidas leida õige tasakaal liigse paljastavuse ja ülemäärase alalhoidlikkuse vahel...” vahendab Forte The Daily Telegraphi.

Esmalt on see uudis mõistagi seksistlik, sest eeldatakse, et naised püüavad riietumisel leida optimaalset lahendust meeste ligitõmbamiseks. Aga naised, kes on riietunud selleks, et välja minna koos oma kaaslasega ning (vähemalt samal õhtul) skoorida ei soovigi?

Kui küsida naistelt endilt, siis väidetakse kõige sagedamini, et riided valitakse sellised, et ennast (olenevalt olukorrast) mugavalt või siis ilusana tunda. Ennast lüüakse üles enda pärast.

Ma seda päriselt ei usu. Kuid eeldus, et naised löövad end üles peamiselt selleks, et meeldida meestele on meheliku mõtlemise ja enese ületähtsustamise vili. Tegelikult löövad naised end üles enamasti konkurentsivõitluse mõjul teiste naistega. Tahetakse olla ilusam kui teised tüdrukud ja mitte tingimata selleks, et olla konkurentsivõimelisem, vaid lihtsalt niisama.

Teiseks on muidugi naljakas mõelda, et kui see uuring kehtib, siis muude tingimuste samaks jäädes pole ju oluline, milline osa kehapinnast on paljastatud, kuni osakaal 40% on õige.

Uuringus on võetud eelduseks, et üks käsi vastab 10 protsendile kehast, kumbki jalg 15 protsendile ja torso 50 protsendile.

See tähendab seda, et varrukateta top ja miniseelik nihutab juba osuti 50 protsendile. Oleks vaja ühe käisega särke või siis ühe säärega pükse!:)

Kui aga panna pikkade varrukatega särk selga, on 60% kehast juba kaetud. Järelikult, kui lähed pikkade varrukatega ööklubisse, targem pükse üldse mitte jalga panna, sest nii oled ligitõmbavam vastassugupoolele.

Loodan, et Eesti arukad naised selliseid uuringuid liiga tõsiselt ei võta. Kui aga on väga vaja, et tantsima kutsutakse, siis muidugi võib seda ühe varruka ja ühe säärega pükste varianti teadustöö eesmärgil proovida.

Ehk lähebki õnneks?

Huvitav, milliseid tulemusi annaks sarnane uurimus meeste kohta? Kas ka mehed peaksid naiste ligi meelitamiseks midagi paljastama või tuleks see hoopis kahjuks. Võib-olla oleks vormist väljas keha või karvaste säärte näitamise asemel kasulikum jääda äraproovitud meetodi juurde – keerutada tütarlastele lähenedes näpus Hummeri võtmeid?